Amber Smith - Amilyen ​most vagyok

7:13:00 PM



A Magnólia Kiadó rekord idő alatt elhozta nekünk az Amilyen akkor voltam folytatását, mely Amilyen most vagyok címmel, és ismét csodaszép borítóval jelent meg hazánkban. Ha tetszett az első rész, akkor mindenképp tarts bloggereinkkel a turnénk során, és ha szerencséd van, akár meg is nyerheted az Amilyen most vagyok egy példányát.

Amber Smith - Amilyen ​most vagyok

Kiadó

Magnólia, 2024

Oldalszám

432

Fordító

Kéri Andrea

Sorozat 


Amilyen akkor voltam 2.

Fülszöveg


Az ​Amilyen akkor voltam folytatásában Eden és Josh úgy határoznak, adnak még egy esélyt a kapcsolatuknak. Történetük azt vizsgálja, hogyan lehet továbblépni egy trauma után – mind az életben, mind a szerelemben. Edennek és Joshnak sosem volt valós esélye egy egészséges kapcsolatra. Amikor a gimiben randizni kezdtek, mindkettejüknek megvolt a saját problémája, mely útjában állt az egymás iránt táplált mély érzelmeknek: Eden egy pusztító szexuális bántalmazás terhét cipelte magával, Josh pedig alkoholista édesapja miatt küzdött súlyos magánéleti problémákkal. Hónapokkal azután, hogy Eden és két másik társa nyilvánosan megvádolja az erőszaktevőjüket, a lány elkezdi az egyetemet, miközben az ügye bíróság elé kerül. Amikor Joshsal újra közelebb kerülnek egymáshoz, úgy tűnik, végre minden adott ahhoz, hogy működjön a kapcsolatuk. De vajon elég erős-e a szerelmük ahhoz, hogy kiállja az egyetem megpróbáltatásait, valamint a tárgyalás nyomasztó valóságát, mely eldönti, Eden megkapja-e a megérdemelt igazságtételt?


Fájdalmas folytatás


Nagyon tetszett az Amilyen akkor voltam című könyv, ami nem egy könnyű témát dolgoz fel. A könyv első részében megismerjük Edent, akit bátyjának jóbarátja Kevin megerőszakol 14 éves korában. Kevin elveszi Edentől az első csók, az első normális szexuális kapcsolat élményét, és még büntetést sem kap érte, hiszen Eden nem meri senkinek sem elmondani, hogy mi történt vele. A cseppet sem egyszerű regény első része azt mutatja be, hogy Edenre, hogyan hat ki ez a szörnyűség. Az első részben a lány 4 évét követhetjük nyomon, és itt olvashatunk Joshról is, akivel megismerkedik Eden, és bár az elején csak "eszközként" használja a fiút, hogy a fájdalmát csillapítsa, később fontos lesz neki a srác, ahogy Joshnak is Eden. A lány neki mondja el először, hogy mi történt vele, és mit tett Kevin évekkel ezelőtt.  

Az első rész rengeteg fájdalomnak adott teret, így nagyon kíváncsi voltam, hogy Amber Smith meg tudja-e adni szereplőinek a boldog fejezést. Szerencsére a Magnólia kiadó látva az első méltán megérdemelt sikerét, gyorsan ki is hozta a folytatást, és ez jó is volt, mert mert nagyon kíváncsi voltam, hogy Eden és Josh története hogyan és hová fog kifutni. Az első könyvben nagyon tudtam nekik drukkolni, de szerintem ezzel egyáltalán nem voltam egyedül. 

Az Amilyen most vagyok viszont egyáltalán nem úgy fájdalmas, ahogy az első rész, de mégis tele van érzelemes és szívfacsaró jelentekkel és itt szerencsére Josh gondolataiból is kapunk bőven, hiszen az ő nézőpontját is megismerhetjük egy-egy fejezetben. És bár Eden az, aki erőszakot szenvedett el a történetben, ezzel Joshnak is együtt kell élnie, hiszen egyre közelebb kerül a lányhoz. 

Eden ugyanis ahogy befejezi a gimit, jelentkezik egyetemre (oda ahová Josh jár) és fel is veszik. A lány nem számít rá, hogy bejut, de szerencsére Josh örül annak, hogy újra közel kerülhet egykori barátnőjéhez, és ezzel Eden sincs másként. Olvasóként nagyon cuki volt olvasni, hogy újra randizni kezdenek, és a régi otthonos szokásaik újra és újra előkerülnek. Tele van romantikus momentumokkal a könyv, de emellett a fájdalmas pillanatokból sincs hiány. 


Forrás



Ezúttal Josh élete is jobban előtérbe kerül, hiszen megismerhetjük alkoholista apjával való kapcsolatát, az Anonim Alkoholisták Gyülekezetét, Josh édesanyjának munkáját, de sok mindent megtudunk Josh kosárlabdához fűző kapcsolatáról, a csapattársairól, barátairól. És ahogy egyre közelebb és közelebb kerül hozzá Eden, ő is részese lesz ezeknek, miközben a lányt a saját problémái is foglalkoztatják. Egyre közelebb a tárgyalás ugyanis, amiben tanúskodnia kell Kevin ellen. Bár a lány tudja, hogy nincs egyedül (másik 2 lány is előállt és erőszakkal vádolta meg a fiút), de annak az estének újbóli felidézése nem egyszerű dolog. Pánikrohamok, rémálmok, gyógyszerek, de Eden nagyon küzd és olvasóként drukkolhatunk neki. 

Ebben a részben a lány sokkal erősebb, és sokkal szimpatikusabb is volt. Eden karaktere a regény második részére tényleg felnőtt. A lány önállósodott és felelősségteljes felnőtt dolgokat tesz meg. Elköltözik otthonról, munkát vállal, kollégiumban lakik, ismeretlen emberrel költözik össze, és bár ott van neki az egyetem Josh is, de a lány maga is megoldja a dolgokat. Persze attól, hogy Eden elköltözött azért kapunk a családjával való kapcsolatából is egy kis szeletet, és nagyon fontos dolgok jöttek elő Eden és családja között. Az elmúlt évek egyáltalán nem volt könnyű időszak se nekik, se a lánynak. 

A lány ebben a regényben tényleg küzd és próbál változni, és szerencsére nem esik vissza abba a rossz spirálba, amiben az előző történetben sodródott. Persze most Josh is ott volt mellette, támogatja, de kettőjüknek sok közös problémát is meg kellett oldani és ezek sem mindig egyszerűek vagy könnyűek. 

Volt jó pár érzelmes pillanat a regényben, de ezek nekem most Josh-hoz kapcsolódtak, vele jobban tudtam most együtt érezni még a fájdalmas részeknél is. 






Értékelés: 5/4


Kicsit sajnálom, hogy maga a tárgyalás, és a jogi dolgok csak apróbb szerepet kaptak a történetben. Persze a lelki oldala a dolognak, a tárgyalás és tanúskodás miatti szorongást Eden szemszögéből jól bemutatja az Amilyen most vagyok, de engem érdekelt volna jobban az amerikai igazságszolgáltatás rendszere is. Vártam, hogy Kevin megérdemelje a méltó büntetést, jól jött volna egy kis elégtétel, ha már Eden ennyire bátor volt. Kíváncsi lettem volna, hogy a másik két lánnyal, akik szintén megvádolták Kevint mi történt, vagy ők hogyan viselték a tárgyalást, kár hogy róluk nem tudtunk meg szinte semmit sem. 

A nemi erőszak utáni lelki munkát viszont tökéletesen bemutatja ez a regény. Eden elképesztő erőről tett tanúbizonyságot a kötetben, és jó volt arról is olvasni, hogy ebben Josh is nagyon támogatta, sőt a családja is, barátai is. Nehéz téma ez, amiről beszélni is nehéz, és ezzel is meg kell birkózni mind Edennek, mind Joshnak a történet folyamán. Sajnos a családi szerepek mindkét fiatal életében nagyon fontosak, de valahogy itt talán még kevesebbet kaptak. Persze ez tulajdonítható annak is, hogy külön éltek tőlük az egyetemen, és annak is, hogy a fő hangsúly most a kettőjük kapcsolatán van. Néha volt egy-két fontos momentum pl: Josh vallomása édesapjának, Josh és édesanyja közös "boltba" szökése, vagy éppen Eden és testvére közötti pillanatok. 

Bár nem vártam 100%-os happy endet, azért a történet szerelmespárja megérdemelt volna több boldog pillanatot is. Egy kicsit talán sok volt a kamaszos dráma, de mivel lelkileg mindketten megtörtek, így ez nem elvárható, hiszen az Amilyen most vagyok nem egy tipikus szerelmi történet. Annál ez sokkal több, és pont ez volt benne az egyedi, és a különleges. 

Eden megérdemli a jobb életet és a reményt, és Josh is, hiszen az ő fejezetei által végre értelmet nyert, hogy mennyire sokat jelentett neki a lány. A fiú gondolatait olvasni nagyon üdítő volt, jó volt végre egy szerelmes történet, ahol a férfi szereplő is kap esélyt, hogy belelássunk a fejébe. 

Fontos olvasmány az Amilyen most vagyok, és nagyon örülök, hogy Eden és Josh történetének a része lehettem. 



Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet kedvezménnyel közvetlenül a kiadótól.

 


Nyereményjáték




Az én kérdésem:

Ki vitte haza Josht?  




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz.  A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek 


07. 18. Utószó
07. 20. Kitablar
07. 28. Zakkant olvas
07. 30. Könyv és más


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe