Robinne Lee - The Idea of You - A rólad alkotott kép

10:12:00 PM


Solène és Hayes szerelmi története filmben már meghódította a világot, és végre eljött az idő, hogy megismerjük jobban ezt a különleges pár szerelmi történetét könyvben is. Tarts a Blogturné Klub három bloggerével Robinne Lee - The Idea of You - A rólad alkotott kép turnéján, ahol megnyerheted a regényt a Maxim Kiadó jóvoltából.

Robinne Lee -The Idea of You - A rólad alkotott kép

Kiadó

Maxim, 2024

Oldalszám

432

Fordító

Sárossy-Beck Anita

Önálló kötet 


.

Fülszöveg


Solène ​Marchand, egy Los Angeles-i művészeti galéria harminckilenc éves tulajdonosa vonakodva viszi el a lányát, Isabelle-t a kedvenc fiúzenekarának koncertjére. Arra azonban nem számított, hogy kapcsolatba kerül a világhírű August Moon együttes egyik tagjával. Hayes Campbell okos, megnyerő és magabiztos, és a kettejük közötti vonzalom azonnali. Ám a helyzetet bonyolítja, hogy Hayes még csak húszéves. A titkos randevúk sorozataként kezdődő románc hamar szenvedélyes és őszinte kapcsolattá fejlődik. Solène és Hayes kontinenseket átívelve próbál eligazodni a másik világában: a stadiontúráktól a nemzetközi művészeti vásárokon át az eldugott búvóhelyekig Párizsban és Miamiban. Solène visszatér önmagához, újra felfedezi a boldogságot és a szerelmet. De amikor a románcukból szenzáció lesz, és Solène a lányával együtt a fanatikus rajongók és a telhetetlen média célpontjává válik, a nőnek szembe kell néznie azzal, hogy szerelmi élete milyen hatással van azokra, akik a legfontosabbak számára. 

Vajon a románcuk erősebb a külvilág véleményénél, vagy szerelmük elpusztítja mindkettejük megszokott életét?


Fanfiction a popszakmáról és a korkülönbségről


Talán hibát követtem el, hogy előbb a filmet néztem meg, de nagyon szeretem Nicholas Galitzine-t, így amikor megjelent a Prime-on A rólad alkotott kép rögtön rávetettem magam. És egyáltalán nem bántam meg, mert kellemes, romantikus alkotást kaptam, amiben bőven volt zene (de még milyenek!) és nagyon jól mutatott egymás mellett Nicholas és Anne is. Sok romantikus jelenet volt a filmben, így vártam ezt a kellemes romantikus hangulatot a regényben is, de a könyv ennél kicsit másabb stílusú, ami bevallom meg is lepett. 

Azt talán kevesen tudják, hogy Robinne Lee történetét hibásan Harry Styles fanfictionként azonosítják, ám ezt maga az írónő cáfolta meg. Bár Hayes karakterét más híres férfiak egyvelege alkotja (köztük természetes ott volt az akkoriban One Direction tagjaként befutott, azóta szólóban is sikeres Harry Styles, de J.F.Kennedy Junior. is, vagy a Duran Duran tagjai), de a híres emberrel való kapcsolat sok lány / nő álma a mai napig is. Elég csak megnézni a fanfiction oldalakat, ahol tobzódhatunk az olyan történetekben, ahol egy hétköznapi lány összejön Justin Bieberrel, vagy éppen Marics Petivel, esetleg Manuellel. Igen, igen, a Tiktok és Insta bugyraiban rengeteg ilyen történetbe futottam bele én is, és nincs ezzel semmi gond. A fantáziákból készített regény jól eladhatóak, hiszen sokakkal rezonálnak. Így volt ezzel Robinne Lee regényével is, hiszen egy olyan közegbe nyújt betekintést, ami rendkívül vonzó lehet, hiszen ki ne szeretné megtudni, hogy milyen egy világhírű fiúzenekar világ körüli turnéja és mik történnek a színfalak mögött! 

Engem is főleg ez vonzott, hogy elolvassam a The Idea of You - A rólad alkotott kép című regényt, hiszen kíváncsi voltam, hogy mennyivel ad többet a könyv, a film után Nos, bőven több van a történetben a filmhez képest, de ez nem mindig válik a könyv előnyére. 

Maga a "konfliktus" hogy Solène és Hayes között több mint 16 év korkülönbség van, az végig jelen van a könyvben, vitákat és kellemetlen helyzeteket okozva a párunknak, de nem csak ennyi történik a párunkkkal. Sokkal több mindennel kell megküzdeniük egymással, egymásért. 

Hayes életébe nagyon érdekes volt betekinteni. A híres popsztárt, akit rajongók és paparazzik hada üldöz teljesen emberi dolgok foglalkoztatják, amit a világ lát belőle az sokkal, de sokkal kevesebb. A fiúnak mély érzései vannak, fontos neki Solène, és ezt el is mondja neki. Hayes a regényben nagyon érzelmes, Solène pedig sokkal szexisebb és erősebb nőnek van bemutatva, mint a filmben. 

A párosunk kapcsolata az elején még csak kötetlen, később ahogy telik az idő (és a könyvben bizony évekről van szó!) úgy komolyodik. Sok erotikus jelenetet olvashatunk el, amikben Robinne Lee eléggé el is engedi magát. Jó pár vulgáris párbeszédet kapott a könyv, ez a film után egy kicsit meglepett, mert ott szó sem volt altesti poénokról, vagy éppen olyan szextabukról, amikről szó esik a könyv lapjai között. 

A könyv vége egy kicsit bosszantott, de ahogy telik az idő már reálisabban látom, hogy A rólad alkott kép egy igencsak életszerű, normális befejezést kapott. Sokkal másabbat, mint a film, és pont ettől volt jó. Ez a regény nem hiteti el az olvasóval, hogy az ilyen szerelmek túlélik a problémákat, a veszekedéseket és a feszültségeket. Adva van 2 ember, akik szépen lassan elmennek egymás mellett, és bármennyire is szeretnének együtt lenni képtelenek megoldást találni erre. Persze olvasóként drukkolunk nekik, engem még úgy is érdekeltek a karakterek, hogy végignéztem filmben is (!), és ezt az Robinne Lee javára írom. Képes volt olyan karaktereket adni, akik érzelmesek voltak, voltak fájdalmaik, kétségeik, és szenvedtek, vagy éppen össze voltak zavarodva. 







Értékelés: 5/3.5


Mindezek ellenére ambivalens érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban, mert tetszett is, de sok minden volt benne, ami valahogy nem jött át. Tetszett, hogy a karakterek nem egysíkúak voltak. Hayes például kifejezetten érzelmes, cuki, odaadó volt, Solène pedig nagyon művészi és megértő és humoros. Solène a művészeti kiállításaival és a munkájával rengeteg olyan részt kapott, amiből jobban megismerjük a szakmáját, ami teljesen más, mint a popsztár élet. Hogy ez azért volt, hogy párhuzamot vonjunk a pár tagjai között? Lehetséges. Mindesetre, sokkal részletesebb a könyv, és máshol vannak a konfliktusok, mint a filmben, így sokkal többet adott a könyv nekem. 

Hayes zenekari csapattársai közül is mindenkit jobban megismerünk, és sajnos nem mindenki kapott pozitív részt. Nem szeretnék spoilerezni, de a könyv egyik feszütségpontját az egyik August Moon tag adja. 

Tetszett a könyvben, hogy itt tényleg végigkövethetjük egy kapcsolat alakulását, a kezdeti randevúzás izgalmától, az üzengetéstől kezdve a komolyabb elköteleződésig. A filmben pikkpakk összejön a párosunk, itt azért ezt hosszabb folyamat előzi meg, és jobban épít a romantikára, és a randizásra. 


forrás



Vannak mélyebb beszélgetések is a regényben, de ami kicsit elrontotta számomra, hogy sokszor úgy tűnt, hogy a karaktereinket csak a vágy hajtja. Mármint értem én, hogy Hayes egy igazi énekespopsztárcsődör, de hát egy idő után unalmas volt, hogy mindent azzal oldanak meg, hogy dugnak. Persze volt köztük kommunikáció is, de néha úgy éreztem, hogy kevésbé volt hangsúlyos, mert amikor találkoztak (Az August Moon turné miatt csak ritkán, hiszen naponta más városban léptek fel a srácok akár a világ másik végén), akkor főleg azzal töltötték az időt, hogy bepótolják a kiesett heteket a hálószobában.  

Számomra ez a kapcsolat főleg a testiségre épült, és bár volt azért érzelmi indíttatás is (főleg később, amikor mindketten rájönnek, hogy több van köztük...), valahogy elveszett a sok erotikus közjáték között. Kár érte, mert egyébként maga az alapszituáció (híres ember - átlag ember, fiatal srác - idősebb nő) még érdekes is lehetett volna, de a hangsúlyt elvitte a túlzott erotika. Néha Solène-t sznobnak láttam olvasás között, Hayes pedig a nő anyakomplexusos megszállottja volt. 

Robinne Lee mindezek mellett nagyon jól bemutatta egy zenekar kalandos és feszültségektől sem mentes életét. Ezek a leírások voltak számomra a legérdekesebbek, mert nagyjából így mehet egy híres világkörüli turné. Volt egy-két para helyzet a turné során (például elképesztő rajongás Dél-Amerikában) vagy albumfelvételek a turné szünetében, amikor szegény srácok alig éltek már. Talkshow-k, fotózások, divatkampányok, paparazzik, újságírók és olyan bulik, ahol jópofizni kellett az August Moon tagjainak. Nem könnyű élet ez, ez teljesen jól átjött a regényből, egyáltalán nem idealizálta az énekesi karriert. 

Összességében tetszett a The Idea of You - A rólad alkotott kép, de előbb érdemesebb elolvasni a könyvet, majd megnézni a filmet szerintem. A filmet imádtam, a Prime-on eléritek és Nicholas Galitzine miatt (is) érdemes megnézni 😍


Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet kedvezménnyel közvetlenül a kiadótól.

 


Nyereményjáték



A The Idea of You - A rólad alkotott kép történetének filmes főszereplői (Anne Hathaway és Nicholas Galitzine) nem először szerepelnek olyan alkotásban, aminek könyv adja az alapját. Mostani nyereményjátékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismered fel a filmeket egy-egy jelenet alapján. Ha tudod a film címét, akkor már csak azt kell megírnod, hogy melyik könyv alapján készült az alkotás! Nyomozásra fel, és ha szerencsés vagy megnyerheted a Maxim Kiadó által felajánlott könyv egyik példányt.


Melyik könyvből készült filmben látható ez a jelenet? A könyv íróját és címét keressük! 



Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz.  A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turnéban résztvevő bloggerek 


07.30. Zakkant olvas
08.05. Dreamworld 


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 





Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe