Rebecca Yarros - In the Likely Event - Abban az esetben

9:26:00 PM



Rebecca Yarros In the Likely Event - Abban az esetben című regénye a sorsszerűségek története. Izzy és Nate élete egy repülőgép-balesetet követően örökre összeforrt, még akkor sem tudnak igazán továbblépni, ha külön utakon járnak. Tíz év elteltével ismét találkoznak Afganisztánban egy katonai bázison, ám ekkor már nem tudják a szőnyeg alá söpörni a múltat és az érzéseiket. Légy részese Te is ennek a megindító, szerelmi történetnek - tarts a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz az állomások feladványaira, lehetőséged nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt is!

Rebecca Yarros - In the Likely Event - Abban az esetben

Kiadó

Könyvmolyképző, 2024

Oldalszám

376

Fordító

Puskás Tímea

Önálló kötet 


.

Fülszöveg


HÁNY ​ESÉLYT ADNÁL EGY SZERELEMNEK? 

Amikor Izzy Astor felszállt a hazafelé tartó repülőre, semmi különösre nem számított; csak arra, ami egy átlagos ünnepi utazással együtt jár: tömeg, zsúfoltság, stressz. De a mellette ülő pasi minden, csak nem átlagos. Nate Phelan sötét hajának, kék szemének és izgalmas, ám kissé nyers sármjának képtelen ellenállni. Le sem tudják tagadni a köztük pillanatok alatt fellobbanó vonzalmat. Izzy soha nem hitt a sorsban, de ezentúl fog. Pár perccel a felszállásuk után a repülő a Missouri folyóba zuhan, és ezzel végérvényesen megváltozik az életük. Ahogy ők maguk is. Miután túlélik a balesetet, Nate bevonul a seregbe, míg Izzy a politikai pálya mellett dönt. Annak ellenére, hogy a baleset utáni évek alatt párszor találkoztak, az időzítés valahogy sosem tűnt jónak ahhoz, hogy kapcsolattá alakuljon a vonzalom. Végül az egyre veszélyesebbé váló Afganisztánban futnak össze, ahol Nate-et bízzák meg Izzy védelmével. A férfi mindent megtenne, hogy biztonságban tudja a nőt. És még többet, hogy elnyerje a szívét… 

SZERELEMBEN ÉS HÁBORÚBAN MINDENT SZABAD?


Az a bizonyos sorsszerű találkozások, amiről minden romantikus alkat álmodozik

Rebecca Yarros neve nem volt ismeretlen számomra, mert olvastam tőle a már nagy sikerű Negyedik szárny (Fourth Wing) sorozat első részét, ami teljesen elvarázsolt. Éppen a második részt olvasgatom most, így amikor megláttam, hogy az írónőtől új romantikus regény érkezik egyből lecsaptam rá.  Szerettem a sárkányos / Éhezők viadalás romantikus/erotikus regény két főszereplője (Violet és Xaden) közötti kémiát, így remélem, hogy az Abban az esetben is hasonló izgalmas románcot kapunk. Szerencsére a regény hozta az elvárásaimat, és Izzy-vel és Nate-tel új kedvenc párost avathattam. Nah de ne szaladjunk ennyire előre. 

A történet főszereplője Izzy és Nate, akik véletlenül találkoznak, amikor egymás mellé szól a repülőjegyük egy járatra. Izzy 17 éves, Nate 19 éves. A fiú éppen készül bevonulni a seregbe, és életében először ül repülőn, Izzy pedig már többször repült, de mindig parázik. Mivel a kifutón vesztegelnek, így van idejük megismerkedni a felszállás előtt, és mivel kettejük között azonnali a harmónia, a csipkelődések, az őszinteség, ráadásul a szikrák is ott táncolnak köztük, így nagyon várják a közös utazást. Ám a felszálláskor gondok adódnak, a gép gyorsan zuhanni kezd, és pánik tör ki miután landolnak egy folyóban. Nate segít Izzynek, szó szerint megmenti az életét, de a lány meg se tudja neki köszönni, mert életmentő műtétet végeznek rajta, és mire felébred a fiú eltűnik. Évekig nem tudnak egymásról, de aztán Izzy elutazik a legjobb barátnője lánybúcsújára, pont oda, ahol Nate és a csapata állomásozik és összetalálkoznak.

Imádtam ezeket a nagy egymásra találásokat, nagyon romantikus volt, és nagyon sorsszerű. De tényleg! Nehéz ezt leírni, és az életben én sem hiszek feltételenül ezekben a dolgokban, de annyira jó, ha valakinek az életében megtörténik egy ilyen. Nagy érzelmek, vágyakozások, vallomások, és romantikus pillanatok vannak a könyvben, szóval a szerelmes regényekért rajongók igazi csemegéje az Abban az esetben, de azt le kell szögeznek, hogy ez a kapcsolat nem éppen követendő, vagy éppen nem úgy, ahogy azt a főhőseink tetszik. 

Mind Nate, mind Izzy tele van kételyekkel, hibákkal, bizonytalanságokkal, ki nem mondott, be nem vallott dolgokkal, amik miatt nem működnek a közöttük a dolgok. Több mint tíz év ismeretségüket olvashatjuk el a jelen eseményei mellett múltbeli visszaemlékezésekből. Ahogy halad előre a jelen, úgy jön egy-egy visszaemlékezés, ami néha Izzy, néha Nate szemszögén keresztül mutatja be kettejük találkozásait, és egymásra találasait. Bevallom nekem Nate részei tetszettek a legjobban, ez a srác az első pillanattól kezdve szerelmes volt Izzybe, de a katonai karrierje megakadályozta, hogy együtt tudjon lenni 100%-osan a lánnyal. 

Afganisztán, háború és veszélyes helyzetek


Nate és Izzy szikrázó kapcsolatukhoz ad egy jó kis löketet az, hogy a jelenben Izzy a háború súlytotta Afganisztánba utazik, ahol nem éppen rózsás a helyzet. Itt állomásozik Nate a különleges erők egységével, és munkája pont az lesz, hogy megvédje a politikai delegációt így újra találkozik Izzyvel. 5 éve nem látták már egymást, amikor is csúnyán váltak el egymástól, és ez egyiküknek sem sikerült azóta feldolgoznia. Izzy eljegyzett menyasszony, Nate pedig egy vérbeli katona. 

Nem tudtam, hogy military vonulata van a könyvnek, de esküszöm ez előnyére vált, mert így nem volt hiány izgalmas jelenetekből. A háborús övezet, a tálibok támadásai, és az, hogy jobban beleláttam Nate munkájába, ami érdekes volt. Izzy nem politikai pályára készült, de mgéis itt kötött ki, így az ő céljai és küldetése is tartogat érdekességeket, de engem Nate jobban érdekelt. 

A férfinak meg kell küzdeni a démonjaival, de Izzynek is meg vannak a sajátjai. Természetesen hiába él Izzy kapcsolatban, a legutóbbi újra találkozásuk Nate-tel az ő szívét sem kíméli, így lehetett drukkolni, hogy végre egymásra találnak-e vagy újra elválnak útjaik. Nem árulom el, hogy melyik véglet nyert, a végéig érdemes kitartani, mert lesznek meglepetések mind két főszereplőnél :) 

Ami kevésbé volt jó, hogy nagyon felszínesen érintette az afgán háború helyzeteit a regény. Nate a különleges erőknél szolgál, így küldetései titkosak, de valahogy erről keveset tudunk meg. Egyrészt nem beszélhet róla, másrészt Rebecca Yarros ezeket a részeket nagyon elnagyoltan tette bele, nem ásott a dolgok igazi mélyére. És bár az írónőnek a férje részéről van érintettesége a háborúban, de mégsem tudtam meg erről sok mély dolgot, és ezt sajnáltam kicsit. Nekem kicsit hihetetlennek tűntek a katonai dolgok a könyvben, de lehet, hogy minden hasonló témájú romantikus könyv csak ennyit mutat erről, a többit pedig a szereplők közötti romantikus részek teszik ki. Ha így van akkor semmi gond, viszont ha nem, akkor fura, hogy a könyv egyik fontos témája ennyire kifejtetlenül maradt. 





Értékelés: 5/4


Végtelenül romantikus olvasmány volt az Abban az esetben, és hozta Fourth Wingből megismert szikrázó erotikát és érzelmeket ez a regény is. Ebben úgy tűnik Yarros nem tud hibázni, azonban számomra a karaktereinek voltak idegesítő momentumai. 

Izzy teljesen agyament terve, amiért Afganisztánba utazik, Nate elhibázott new yorki útja Izzyhez, és még sorolhatnám. Az Afganisztánt érintő dolgok nagyon klisések voltak, és bár voltak izgalmas jelenetek nagyon sok olyan hangzott el, amiből látszik az, hogy az írőnő csak kapargatta a felszínt a tálibok, amerikai rendfenntartók és a helyi lakosság érdekeinek elmesélése közben. Persze ez nem egy hadtörténeti könyv, hanem egy romantikus olvasmány, amiben a szexis jeleneteken van a hangsúly, de azért lehetett volna kicsit komolyabb a regény ezen része. 

Imádtam viszont azt, hogy Nate irodalmat tanult a regény elején, Izzy pedig könyvmolyként imád olvasni, így köztük kialakult egy könyvcserélési szokás. Mindketten bejelölik a másiknak az éppen aktuális kedvenc könyvükben a legjobb jeleneteket, aztán a másik elolvassa és erről beszélgetnek. Ez annyira cuki szokásuk volt, sok-sok szuper olvasmány bukkan fel így a klasszikusoktól kezdve a modern könyveken át. 

forrás


Tetszett az is, hogy párosunk egy-egy utazás alkalmával együtt töltöttek egy hetet, ám igazából sosem voltak együtt, ha úgy vesszük. Tizenéve ismerik egymást, de 9 naptál többet nem voltak egyszerre egy helyen. Nyilván a kapcsolatuknak meg vannak a maga buktatói, és rossz döntéseiknek hála sokszor fogtam a fejemet közben, de mégsem tudtam rájuk haragudni. Tipikus rosszkor vannak rossz helyen, és sosem tökéletesek a körülmények, hogy végre egymásra tudjanak koncentrálni. Izzy egy gazdag családból származik, szülei mindig is egy jó családból származó fiút képzeltek mellé, Nate életét egy bántalmazó apa keseríti meg, édesanyja viszont fontos az életében, és a bajtársai a fronton. Utóbbiakat szívesen megismertem volna jobban is, egy-két tragikus momentumtól eltekintve nekem valahogy ők távoliak voltak, pedig Nate életének legfontosabb szereplői ők. 

Szó esett a könyvben a háború szörnyűségeinek feldolgozásáról, és a terápiáról, amire Izzy jár, miután a repülőgépszerencsétlenség után nem tud normális életet élni. Fontos dolgok ezek, jó hogy belekerültek, ettől a szereplők is sebezhetőbbnek, és emberibbnek tűntek. A férfi főszereplőnk igazi álompasi kategória: Nate ugyanis izmos, magas, helyes csávó, é Izzy a leírások alapján egy vidám, cuki csajnak képzeltem el. Nate elképesztően bátran reagált a repülőgépszerencsétlenségnél, igazi hős volt, így nem csodálkoztam azon, hogy később a regény során kapott még néhány fontos jelenetet a bátorsága. Álompasinak van bemutatva, de azért ott voltak a gyengeségei, így emberibbnek tűnt. 

Ha szereted azokat a romantikus történeteket, amik a második esélyről szólnak, akkor tetszeni fog az In the Likely Event - Abban az esetben c. regény, ami tényleg egy érzelmektől fűtött romantikus történet. 



Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet kedvezménnyel közvetlenül a kiadótól.

 


Nyereményjáték


Izzy és Nate a repülőgépen könyvekről beszélgetnek, és az olvasás szeretete többször is visszatér a regény folyamán. A nyereményjátékban a párbeszédeikben említett könyvek fülszövegrészletét adjuk fel feladványként - Nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok a szerző nevét és a könyv címét. A megoldást pedig írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

Az én kitalálnivaló regényem: 

Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes – és lehetőleg rangos – férfiú mellett.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




A turnéban résztvevő bloggerek 


09.03. Kitablar
09.07. Readinspo
09.13. Zakkant olvas



Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 




Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe