Kate Robb - Szerelem a végzetem

8:39:00 PM


Egy kis mágia, egy kis alternatív univerzum, egy kis szerelem, egy kis barátság és bumm: készen is van a szórakoztató szerelmes regény, amit ezúttal a Blogturné Klub három bloggere is elolvasott. A Szerelem a végzetem egy különleges történet, amiben teljes szívvel szurkolhatunk Gemmának, hogy sikerüljön helyrehozni az életét, és kapcsolatát Daxszel. Vajon sikerül neki? Tarts velünk és a turné végén nyerd meg te is a Magnólia Kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

Kate Robb - Szerelem a végzetem

Kiadó

Magnólia Kiadó, 2024

Oldalszám

352

Fordító

Molnár Júlia Dóra

Önálló kötet 


.

Fülszöveg


Egy ​fiatal nő az összetört szívére keres gyógyírt ebben a szeszélyes, barátokból-szerelmesek románcban, ám váratlanul egy olyan alternatív világban ébred, ahol nem csak az exe az egyetlen, aki eltűnt az életéből. 

Amikor Gemmát négy együtt töltött év után dobja a barátja, úgy reagál, ahogy minden értelmes huszonnyolc éves tenné: leissza magát a húgával, a bolondos nagynénjével és a legjobb barátjával, Daxszal. A túl sok margarita után aztán úgy döntenek, hogy mágikus szerelmi tisztítókúrát hajtanak végre, amely azt ígéri, hogy kitörli Gemma exét a múltjából. Követik az összes utasítást, beleértve egy plátói csókot Dax részéről, hogy megpecsételjék a sorsot. Amikor Gemma másnap felébred, rádöbben, hogy a komolytalannak gondolt varázslat működött. Nemcsak olyan, mintha soha nem is járt volna az exével, de az élete többi része is a felismerhetetlenségig megváltozott. És, ami a legrosszabb: Daxnak fogalma sincs, ki ő. Hogy visszafordítsa a varázslatot, és visszatérjen a régi életébe, Gemmának meg kell győznie egykori legjobb barátját – aki most szinte idegen –, hogy csókolja meg. Ám ahogy lassan végrehajtja tervét, azon kapja magát, hogy beleszeret a férfiba, méghozzá mindent elsöprően. Hamarosan gyötörni kezdi a kétely, hogy egyáltalán vissza akar-e térni a régi életébe. Hiszen mi van, ha Dax volt az Igazi mindvégig?


Alternatív világokon átívelő szerelem sok vicces jelenettel


Nem hallottam még eddig Kate Robb nevéről, de mindig vevő vagyok a szórakoztató, cuki és kellően fordulatos szerelmes történetékért, és szerencsére a Szerelem a végzetem minden elvárásomat teljesítette. Bár Gemma karaktere nem nőtt annyira a szívemhez, de a férfi főszereplő Dax megér egy-két ajtócsapkodást, így teljesen megértem, hogy miért volt odáig érte Gemma. Rajtuk kívül még két mellékszereplő vitte el a showt. Az egyik Gemma nővére Kiersten, és a lányok nagynénje a kissé hóbortos Livi néni. 

Van valami vonzó számomra az olyan regényekben, amikben ott van a "Mi lett volna ha...?" kérdés csoport, amit az időutazással / alternatív valóságokkal érnek el. A Szerelem a végzetemben Gemma egy mágikus szertartást csinál végig egy részeg éjszakán, amiben azt kívánja, hogy egykori pasija Stuart ne szerepeljen az életében. És természetesen mire másnap felébred Stuartnek tényleg nyoma sincs, de Gemma élete teljesen megváltozott, hiszen azon az estén, amikor megismerte Stuartot, ugyanabban a buliban Daxszel is találkozott. Mivel a mágia működött, Gemma eljött a buliból, így tényleg nem találkozott Stuarttal, de Daxszel sem, ez pedig azt jelenti, hogy az új univerzumában a támogató és kedves Dax nélkül létezik. 

Dax a regény elején megismert Gemma jó egybéként barátja, aki őrülten szexi, és facér, és bár Gemma még a Stuarttal való szakítás miatt kesereg, de minden olvasó látja, hogy ez a fiú odáig van a lányért, de hát Gemma nem veszi ezt észre. Dax mindent megtesz a lányért, még arra is hajlandó, hogy a mágikus szertartás után egy csókkal váljanak el, ami tényleg beindítja a Gemma kívánságát. Eltűnik az életéből Stuart, és vele együtt Dax is, hiszen a mágia összekutyulta azt az estét, így bár nincs Stuart, de Dax sem. Természetesen Gemma ezt nem is sejti, így amikor új életében felébred egyből Daxhez rohan, aki azt sem tudja, hogy ki ez az őrült nőszemély a boltjában korán reggel. 

Vicces jelenetekből nincs hiány a könyvben, eleve mókás, ahogy Gemma próbál rájönni az első reggelén az alternatív valóságban, hogy ki az a férfi az ágyában, és mit keres egy szuterén lakásban. Az első sokk után azonban hová máshová rohanhatna, ha nem Daxhez, aki régi barátja? Dax persze ebben a világban nem Gemma legjobb fiúbarátja, hanem számára a lány idegen, és kicsit kettyósnak is tűnik. 

Hirtelen 30 lassú szerelemmel

A történet egy kicsit emlékeztett engem a Hirtelen 30 című filmre, ahol Jenna (majdnem Gemma) azt kívánja a 13 születésnapján, hogy legyen már 30 éves. Természetesen a varázslat valóra válik, és 30 évesen ébred egy idegen pasivla az ágyában. A lány megpróbálja felkeresni régi gyerekkori barátját, de ő nem is emlékszik csak a 13 éves lányra, hiszen az életük más irányt vett a későbbi években. Ha még nem láttátok ezt a filmet, akkor ajánlom megnézésre, mert tele van vicces jelenetekkel és nagyon megható is egyben. Nekem az egyik kedvencem a 2000-es évekből! 

Lehet, hogy ez a hasonlóság a Szerelem a végzetem című könyv és a Hirtelen 30 között véletlen, de ha nem, akkor sem baj, mert Kate Robb egyedivé tudta tenni a történetet azzal, ahogy Gemma próbálja újra összerakni élete mozaikdarabkáit. Rájön, hogy a családjára számíthat, így felkeresi a testvérét, és kissé hóbortos nénikéjét, akiknek elmeséli, hogy mi történt vele. Bár Kiersten nehezen hiszi el az alternatív valóság mesét, Livi néni mintha sejtené, hogy miről van szó, úgyhogy segít is Gemmának abban, hogy megtalálják az ellenvarázslatot. Ám az újboli varázslat sikerességéhez el kell telni egy holdtöltének úgyhogy Gemmának nagyjából három hete van arra, hogy ebből a helyzetből kihozza a legtöbbet. 

forrás: Pinterest



Nagyon tetszett, hogy a lány megpróbált beleilleszkedni az új élethelyzetébe, hiszen ebben a valóságban sikeres szépségápolási boltot vezet, ami egyébként Dax cipőboltjától nem is messze található. Persze ahhoz, hogy Gemma megtörje a varázslatot újra meg kell szereznie egy csókot Daxtől (és végigcsinálni a mágikus rituálét) de ehhez legalább jóban kell lennie vele. Szerencsére mivel ismeri a fiút, így ez viszonylag könnyen megy neki és lehet drukkolni a párosunknak, hogy végre ne csak barátok legyenek egymásnak, hanem valami több. 

Dax egyébként nagyon szexis és szerethető karakter volt, már a könyv legelején, amikor megjelent. Gemmát sokszor meg is ráztam volna egyébként, hogy miért sopánkodik a hülye Stuart után, mikor itt van ez az isteni srác, akit a friendzone-ba rakott. Nem értettem, hogy miért nem hajt rá, főleg mert olvasóként nekem egyből lejött, hogy Dax érdeklődik iránta, de szegény fiú nem akar rányomulni, mert Gemma csak barátként tekint rá. 

Gemma viselkedését sokszor nem értettem, kicsit bizonytalan volt, de aztán szép lassan csak rájött, hogy mit akar, és mit szeretne kezdeni és melyik életével. Az alternatív Gemma bevállalósabb és viccesebb volt, mint a másik párja, akit a regény elején megismertünk, ellenben sok mindenben kicsit idegesítő is. Szerencsére ilyenkor mindig jött Dax, és segített a sármjával, és kedvességével ellensúlyozni Gemma bénázásait. Ez a fiú okos, tisztellet tudó, nagyon sármos és vicces volt. És végre azt is megtudtam, hogy mennyire szexis sport is lehet a curling! 










Értékelés: 5/4

Elgondolkodtató és vicces olvasmány volt a Szerelem a végzetem, ami rengeteg kellemes pillanatot okozott. Ehhez főként Kiersten beszólásai, és Gemma szerencsétlenkedései okozták. A szerelmi faktor elég jó volt, a barátokból - szerelmespárok szituációkat én nagyon bírom, így a hasonló rajongóknak igazi csemege lesz ez a könyv. Dax különleges karakter, érzelmes és nagyon jószívű, lehet drukkolni a srácnak, és persze Gemmának, hogy vegye végre észre, hogy a srácot ne a barátzónában tartsa, hanem szeressen belé végre! 

Nem árulom el, hogy a végén kik örülhetnek, és talán egy kicsit gyorsan is jött a lezárás, és nem volt annyira katartikus, de mégis tetszett, és biztos, hogy újra fogom majd olvasni, ha szeretnék egy jót kacarászni Gemma őrült kalandjain. 
 
Volt bőven érzelem, és erotika is a könyvben, de ez teljesen jól megfért egymás mellett a vicces szituációk között. Livi néni, de főként Kiersten szexes beszólásai mindig megmosolyogtattak, imádtam, ahogy a testvérek civakodtak és zrikálták egymást. Kicsit sajnáltam, hogy a könyv eleji Daxből keveset kaptunk, hiszen a regény háromnegyed az alternatív valóságban játszódott, bár az a Dax is nagyon jó karakter, de azért én kicsit többet szerettem volna belőle kapni a "rendes" valójában. 

Ennek ellenére kedves és szórakoztató olvasmány a Szerelem a végzetem, annak aki elolvassa biztos, hogy a borongós őszi napjait szebbé teszi majd! Az enyémeket azzá tette :) 


Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet kedvezménnyel közvetlenül a kiadótól.

 


Nyereményjáték

Gemma egy mágikus szertartás segítségével kerül át az alternatív univerzumba, ahol újra kell kezdeni az életét. Az alternatív univerzumok, alternatív életek és az időutazás sok regény alapját adták már, így most olyan könyvborítókat láthattok, ahol a címeket elrejtettük, és neked a  segítségként megadott leírás alapján kell kitalálnod, hogy ki írta a regényt, és mi a címe! 

Az én feladványom: 

Ez a regény egy különleges szerelmi történet, amelyben Henry, egy genetikai rendellenesség miatt akaratlanul időutazó férfi, és Clare, a felesége, próbálják fenntartani kapcsolatukat az időn átívelő akadályok ellenére. A könyv az időutazás kihívásait és a szerelem kitartását mutatja be, miközben az idő különböző pillanataiban élő életük folyamatosan összefonódik.




(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway 


A turnéban résztvevő bloggerek 

10.04. Zakkant olvas 
10.06. Szembetűnő
10.08. Hagyjatok! Olvasok! 



Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 




Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe